We zijn expert op het gebied van flexibele slangen. Of het gaat om slangen voor slijtende producten of voor voedingsmiddelen, om slangen van rubber, kunststof of metaal, X-itrac Intergroup biedt voor iedere toepassing de juiste oplossing:

Slijtvaste rubberslangen

Voor slijtende producten leveren we de zeer flexibele Xiflex-SP Voor droge, abrasieve stoffen als straalmiddel en cement de Xifex-SC en voor pneumatisch transport de zeer slijtvaste HDPE buizen.

Slijtvaste PVC/PU slangen

We leveren PVC/PU zuig- en blaasslangen voor verschillende toepassingen, de Xiflex-APPu voor transport en de Xiflex-QPVC en Xiflex-QPPu voor middelzware tot zware toepassingen in verschillende uitvoeringen.
Als gebruiker van zuig/blaasmachines kent u de gebruikelijke problemen van flexibele PVC/PU slangen. Vooral het niet recht kunnen krijgen van deze kunststof slangen zorgt voor problemen en daarnaast kan de slang nauwelijks worden gedraaid om een gelijkmatige slijtage te verkrijgen. Hiervoor bieden we Xiflex-QPPu, een PVC/PU slang in rechte lengten van 10 en 15 meter.

Slijtvaste polyurethaan slangen

U vindt ook polyurethaan zuig- en blaasslangen in onze productportfolio. De Xipur-M voor middelzware toepassingen, de Xipur-S voor zware toepassingen en de lichtgewicht, plat oprolbare Xipur-Flat.

Slijtvaste metalen slangen

Voor het zuigen en/of verblazen van hete producten leveren we hoogwaardige RVS slangen zoals de Ximet-PLX voor vlieggas uit centrales.

Rubber voedingsmiddelen slangen

We leveren hoogwaardige rubberslangen met sanitair opgeperste koppelingen, zoals de Alivap, de Alikler en de Citerdial. Deze assemblages voldoen aan de HACCP-richtlijnen en zijn dus geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

PVC voedingsmiddelen slangen

We leveren PVC slangen die geschikt zijn voor de voedingsmiddelenindustrie en voor gebruik in pneumatisch transport. Deze assemblages worden voorzien van speciaal opgeperste koppelingen om het risico van contaminatie te voorkomen.

Deze slangen zijn leverbaar in alle mogelijke diameters en op elke gewenste lengte, al dan niet met koppelingen.

Downloads

Naam File
Xiflex-SP   Xiflex-SP
Xiflex-SC   Xiflex-SC
HDPE Buizen  HDPE-buizen
Xiflex-APPu / QPPu  QPPU & APPU
QPPu slang  QPPu slangen
Xiflex-QPVC  QPVC
Xipur-M/S/Flat  Xipur
Ximet-PLX  Ximet-PLX