Met onze ervaring met pneumatisch transport van droge stoffen, heeft XITRAC speciale flexibele, Ohmse slangen in het programma t.b.v. slijtende producten: in rubber, kunststof of polyurethaan. XITRAC biedt voor iedere toepassing de juiste oplossing.

Slijtvaste rubberslangen

Voor het pneumatisch transport van droge, slijtende producten levert XITRAC de extreem flexibele, elektrisch geleidende Xiflex-SP-as, geschikt voor zuig- en verblaastoepassingen.

Voor het verblazen van droge, abrasieve stoffen, zoals straalmiddel en schelpen is de Xiflex-SC bijzonder efficiënt.

Slijtvaste PVC/PU slangen

XITRAC levert anti-statische PVC zuig- en blaasslangen met zeer slijtvaste PU-lining voor middelzware tot zware toepassingen: de  Xiflex-QPPu en Xiflex-QPPu-as.

Gebruikers van zuig/blaasmachines kennen de gebruikelijke problemen van flexibele PVC/PU slangen. Vooral het niet recht kunnen krijgen van deze kunststof slangen zorgt voor problemen. Daarnaast kan de slang nauwelijks worden gedraaid om een gelijkmatige slijtage te verkrijgen. Hiervoor biedt XIVAC de Xiflex-QPPu slang aan in rechte lengten van 10 en 13,5 meter.

Slijtvaste polyurethaan slangen

U vindt ook polyurethaan zuig- en blaasslangen in de productportfolio van XITRAC: de Xipur-S voor zuig-/blaas toepassingen, de lichtgewicht Xipur-AF-as voor lichte producten en de plat oprolbare Xipur-Flat voor blaastransport van grind e.d.