XITRAC heeft het XIVAC concept ontwikkeld.

De XIVAC is een compacte, industriële en zelfrijdende unit die geschikt is voor het zuigen, blazen en/of afzakken van droge stoffen en wordt gebouwd als zelfrijdende unit, op een aanhanger of een trailer of als een stationaire machine, diesel, benzine of elektrisch aangedreven.

De units hebben veelzijdige eigenschappen. Zij kunnen overal ingezet worden als industriële ‘alleszuiger’, omdat ze 90% vacuüm en 0,9 bar overdruk kunnen bereiken bij een groot luchtvolume.

Stoffen als zand, grond, cement, straalgrit, dakgrind, poeders, granen, granulaten, schelpen, substraat en kunststof korrels en heel veel andere producten, kunnen zonder probleem opgezogen worden, pneumatisch getransporteerd worden of gelost worden in bigbags, octabins of containers.

De zelfrijdende machines zijn lichte en compacte units die zeer wendbaar zijn, met een erg grote pompcapaciteit. Ze mogen klein rijbewijs (B-E) bereden worden. 

Deze bijzondere eigenschappen worden bereikt doordat de 180 PK voertuigmotor ook de zuigpomp 1:1 aandrijft via de versnellingsbak en een speciale tussenkoppeling in de cardanas.

Voor meer informatie over de XIVAC’s verwijzen wij u graag naar de website xivac.com